Rotate to exit fullscreen mode

  • Dreifachturnhalle Davos Platz

    The new sport complex is articulated in three elements with a strong architectural and urban significance: a base, which encloses all the required functions; a lantern, which crowns the indoor sport pitches and acts as a signal of the campus; a terrace, which connects the fluxes of the school community and operates as an outdoor playground.
    The gymnasium building, located in the center of the plot, creates a sequence of masses and voids which doesn’t impede direct sunlighting and the view of the mountains from the surrounding buildings.

    Client: Gemeinde Davos
    Year: 2018
    Location: Davos
    Team: AFSa (Antonio Acocella, Alessandro Falaschi, Pietro Seghi) + OPPS
    Collaborators: Federica Bresin, Marco Cherici, Alexander Palagano