Rotate to exit fullscreen mode

  • École enfantine et primaire Neirivue

    The school is shaped as a compact building, inspired by form and position of the local vernacular architecture.
    The massing is generated by the existing and proposed paths, to which complete permeability is left. The building is thus emptied to allow passage and connection between different accesses to the site; the roof rises and tilts to suggest the entrances, allowing the architecture to integrate harmoniously into the surrounding context.

    Client: Commune de Haut-Intyamon
    Year: 2019
    Location: Neirivue, Switzerland
    Team: AFSa (Antonio Acocella, Alessandro Falaschi, Pietro Seghi) + Caret Studio (Matteo Chelazzi, Federico Cheloni) + aei progetti (Niccolò De Robertis)
    Collaborators: Isabella Grechi, Clemente Nativi