Rotate to exit fullscreen mode

  • Ex priorate Saint-Bénin Aosta

    The unity and visibility of the architectural proposal on the historical pre-existence, from the public road, is entrusted to a continuous base that meanders to frame the glazed entrance portals. The connection of the rooms on the ground floor takes place through a metal and glass forebody; the contemporary graft on the historical pre-existence is resolved through the design strategy of contrast, or rather in the explicit distinction between new and old. The volume of the gallery is characterized by the slight inflection of the roof, a gradually increasing bending towards the ends, useful for resolving the connections with the existing facades, as well as marking a gesture of linguistic otherness with respect to historical architecture.

    Client: Regione autonoma Valle d’Aosta
    Year: 2021
    Location:  Aosta, Italy
    Architectural design: AFSa (Antonio Acocella, Alessandro Falaschi, Pietro Seghi)
    Collaborators: Giulia Baccetti, Marco Petretti