Rotate to exit fullscreen mode

  • Kindergarten in Modigliana

    A triangular brick masonry fence encloses the school area and protect the babies. The north wall retains the earth and acts as parapet for the garden above, while the other two sides are thought as screens between the private outdoor areas of the kindergarten and communal spaces out of it.
    The building is located inside the fence and shaped as a rectangle. The entrance is located in the fracture point of the wall, with a cantilevered roof which provides a small covered entry square.
    The large glazings allow for a continuous contact with the variations of the seasons.

    Client: Comune di Modigliana
    Year: 2018
    Location: Modigliana
    Team: AFSa (Antonio Acocella, Alessandro Falaschi, Pietro Seghi) + OPPS
    Collaborators: Alexander Palagano